Lily James som Askungen. Foto: Disney/SF

Disney försvarar Askungens getingmidja

Uppdaterad
Publicerad

En filmad version av Askungen har nyligen haft premiär på filmfestivalen i Berlin. På sociala medier kritiseras Disney för att ha minskat huvudrollens midja på digital väg. Filmbolaget hävdar dock att hon bara har på sig en hårt snörd korsett.

Filmen ”Cinderella” (på svenska ”Berättelsen om Askungen”) hade premiär på den internationella filmfestivalen Barlinale i på fredagen. Regissör är brittiske Kenneth Branagh.

Filmatiseringen har fått stor kritik för att huvudrollsinnehavaren Lily James midja närmar sig den tecknade förlagans storlek.

Hårt åtsnörd korsett

”Jag har problem med att Askungen är photoshoppad till att ha den minsta midjan jag någonsin har sett”, twittrade till exempel användaren @vixennicks.

Disney har gått ut och försvarat filmen. De hävdar att hennes midja inte alls är digitalt manipulerad – hon har bara på sig en hårt åtsnörd korsett, rapporterar Buzzfeed.

Filmen kommer att gå upp på svenska biografer den 13 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.