Elefanten heter ”Jumbo” men blir kallad för ”Dumbo” av personer som retar honom för hans stora öron. Foto: Ur Disneys film ”Dumbo”

Dumbo blir spelfilm

Uppdaterad
Publicerad

Den tecknade klassikern kommer göras om av manusförfattaren till ”Transformers”.

Disney-filmen om den lilla elefanten med de långa öronen kom ut för 73 år sedan. Nu meddelar Hollywood Reporter att den tecknade klassikern kommer göras om till spelfilm.

Nya karaktärer

Enligt tidningen är det manusförfattaren bakom science fiction-filmen ”Transformers”, Ehren Krueger, som står för omarbetningen i manus.

Den nya versionen ska utgå från det befintliga manuset med vissa förändringar, till exempel får tittarna bekanta sig med nya karaktärer.

Disney tjänar storkovan på nya versioner

”Dumbo” är den senaste i raden av filmer som filmbolaget Disney gör om från tecknade till spelfilmer. ”Maleficent” med Angelina Jolie i huvudrollen visas nu på biografer runt om i landet och är en omgjord version av klassikern ”Törnrosa” från 1959.

”Alice i Underlandet” med Johnny Depp i huvudrollen är ytterligare ett exempel på samma trend. Och de omgjorda versionerna är populära hos tittarna, så pass att filmbolaget tjänat mångmiljardbelopp på sina nya versioner. 

Oklart vem som spelar Dumbo

Vilka skådespleare som kommer synas i den kommande filmen, och vilken elefant som får äran att spela huvudrollen, är ännu oklart.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.