Peter Dinklage spelar en av huvudrollerna i den blodiga serien Game of Thrones. Foto: TT

”Dvärgen” blir film med Peter Dinklage

Uppdaterad
Publicerad

Författaren Pär Lagerkvists klassiker ”Dvärgen” kommer bli film. Huvudrollen ska spelas av Game of Thrones-stjärnan Peter Dinklage. ”Jag har jobbat med det här projektet i mer än tio år. Nu har vi äntligen en regissör”, säger Dinklage till TT.

”Dvärgen” var den bok som gav Pär Lagerkvist internationellt genombrott när den släpptes 1944. Boken som är skriven i dagboksform skildrar det hat och ondska som finns inom alla människor och utspelar sig under renässansen.

Hemlig regissör

TT avslöjar att den amerikanske skådespelaren Peter Dinklage länge haft planer på att göra en filmatisering av boken, och att han nu hittat en regissör. Vem denna regissör är och när filmen är redo att börja spelas in vill Dinklage inte gå in på. 

– Jag kommer att kunna komma med mer officiella uppgifter senare i år, säger han till TT, men bekräftar att Sverige kan komma att bli inspelningsplats.

”Min längd kommer alltid vara en del av mina roller”

Genom Game of Thrones har Peter Dinklage blivit en uppmärksammad och eftertraktad skådespelare, han tror själv att seriens popularitet har öppnat upp för att han ska kunna ta roller som inte enbart är baserade på det faktum att han är kortväxt.

När Kulturnyheterna träffade Dinklage inför premiären av hans senaste film X-Men sa han så här:

– Min längd är en del av den jag är och på så sätt kommer den alltid vara en del av de roller jag får även om det inte är uttalat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.