Bill Murray som avdankad manager i ”Rock the Kasbah” lockade ingen storpublik. Foto: TT.

Årets största filmkalkoner listade

Uppdaterad
Publicerad

Kända män går inte hem och Bill Murrays Kabul-komedi är sämst i klassen. Det är resultaten när Forbes listar årets filmiska fiaskon.

Tidningen Forbes har listat årets filmkalkoner utifrån hur lite pengar de dragit in. På deras lista finns filmer med några av Hollywoods toppnamn: Bradley Cooper, George Clooney och Johnny Depp. Tidningen skriver att ett stort namn tidigare kunde fungera som garant för att filmen skulle bli lukrativ affär och locka biopubliken, men celebriteter är inte längre ett säkert framgångskort.

Fiasko för Kabul-komedi

Längst upp på kalkonhögen hamnar Bill Murrays ”Rock the Kasbah”, som handlar om en avdankad och lätt tokig manager som åker till Kabul för att övertyga en afghansk kvinna att delta i en Idol-tävling.

Forbes kritiker tar i så att de nästan storknar när de ska beskriva filmens uselhet. Bill Murray liknas vid en fisk på torra land som kritikerkåren rovlystet satte tänderna i, och resultatet beskrivs som ett slags lustmord på en slagen och kvävd guldfisk. Den drog bara in 19 procent av sin egen budget, vilket placerar den sämst av de listade filmerna.

Oengagerade hackers

In på listan kvalar också Sean Penns dyra men oengagerade produktion ”The Gunman”, cyberskurksthrillern ”Blackhat” – om ett datorsnille som medelst sina hackerskills slår ut både ett kinesiskt kärnkraftverk och sojabörsen, samt ”Jem and the Holograms” som beskrivs som en film som ”totalignorerades av den publik av tonårstjejer som den vädjade till”, av Forbes kritiker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.