Elisabeth Moss ska spela Robin Griffin igen. Foto: AP

Elisabeth Moss klar för ny säsong av Top of the Lake

Uppdaterad
Publicerad

Att Jane Campion skulle följa upp sin hyllade serie Top of the Lake med en ytterligare säsong var klart redan förra året. Men inte förrän nu är det klart att huvudrollsinnehavaren Elisabeth Moss medverkar.

Top of the Lake förtrollade många när den kom 2013. En smygande och otäck berättelse om kriminalpolisen Robin Griffin som återvänder hem från storstan till den lilla nya zeeländska hålan hon växte upp, i för att utreda ett fall med en försvunnen flicka.

Top of the Lake premiärvisades i på Sundance-festivalen för tre år sedan och första säsongen belönades sedan med flera fina priser på olika festivaler. Elisabeth Moss fick också en Golden Globe för bästa huvudroll.

Det var också vid årets upplaga av Sundance-festivalen – som pågår just nu – som Moss bekräftade att hon ska var med den nya säsongen som börjar spelas in i mars.

–  Jag har läst manus till tre avsnitt och jag är oerhört glad över vart Jane tar storyn och min rollfigur, säger hon till Deadline.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.