Stillbild ur ”Call Girl”. Foto: SF

Familjen Palme lägger ned ”Call Girl”-process

Uppdaterad
Publicerad

Striden om filmen ”Call Girl” är över, åtminstone juridiskt. Efter JK:s beslut att inte väcka allmänt åtal lägger familjen Palme ned processen.

Olof Palmes familj kommer inte att väcka enskilt åtal mot producenten bakom filmen ”Call Girl”. Det skriver familjens juridiska ombud i Dagens Nyheter.

Orsaken är, skriver advokaterna Tomas Nilsson och Lars Viklund, att man inte orkar driva processen mot staten själva. När Justitiekanslern väljer att inte väcka allmänt åtal blir uppgiften för övermäktig, inte minst ekonomiskt, menar de.

”Skälet är att de anser att JK borde fullgjort ha den roll som lagstiftaren har anförtrott ämbetet i exceptionella fall som detta. Det är orimligt att de som enskilda efterlevande skall behöva driva fallet mot en av svenska staten uppbackad filmproduktion”, skriver de bland annat.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Call Girl

Mer i ämnet