Ingrid Bergman. Foto: SVT.

Filminstitutet hoppas även på nominering för ”Jag är Ingrid”

Uppdaterad
Publicerad

Roy Anderssons ”En duva satt på en gren och funderade på tillvaron” är inte den enda svenska film som kan komma att bli oscarsnominerad.

Svenska Filminstitutet ger ekonmiskt stöd till den hyllade filmen ”Jag är Ingrid” av Stig Björkman för att ytterligare en svensk film ska ha en chans i tävlingen om det prestigefulla priset. 

Filmen ”Jag är Ingrid” som är en dokumentär om Ingrid Bergman, får ett särskilt lanseringsstöd av Svenska Filminstitutet som hoppas att filmen ska ha en chans att nomineras i dokumentärfilmskategorin.

Pernilla Lundberg som är chef för utlandsavdelningen på Svenska Filminstitutet säger att man utöver Roy Anderssons film diskuterat ”Jag är Ingrids” oscarsutsikter.

– Vi har beslutat  att hjälpa den amerikanska distributören till ”Jag är Ingrid” med en kampanj,  Vi ger därmed svensk film en dubbel chans att ta sig in i oscarssammanhang, säger Pia Lundberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.