Första bilderna från ”Jag är Ingrid”

Uppdaterad
Publicerad

Filmfestivalen i Cannes ägnar en hel sektion åt att hylla skådespelaren Ingrid Bergman. Och huvudfilm blir Stig Björkmans dokumentär ”Jag är Ingrid”, som till stor del bygger på material som Ingrid Bergman själv filmat och fotograferat.

Det var hennes dotter Isabella Rossellini som erbjöd materialet till Stig Björkman och nu har de första klippen från filmen visats upp. (Se bilderna i klippet ovan.)

”Jag är Ingrid”, som gjordes tillsammans med skådespelerskans dotter Isabella Rossellini, kommer att visas under sektionen ”Cannes classics”. Filmen baseras på dagboksanteckningar och material som Bergman filmat eller fotat.

Filmfestivalen i Cannes 2015

Svensk premiär i augusti

”Jag är Ingrid” har världspremiär i Cannes om ett par veckor och går sedan upp på svenska biografer den 28 augusti, dagen innan Ingrid Bergman skulle ha fyllt 100 år. Ingrid Bergman dog 1982, endast 67 år gammal.

Filmfestivalen i Cannes pågår mellan den 13 och 24 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Filmfestivalen i Cannes 2015

Mer i ämnet