Lauren Graham och Alexis Bledel som spelar Lorelai och Rory Gilmore. Foto: Netflix

Gilmore Girls tillbaka i november

Uppdaterad
Publicerad

Rebooten av tv-serien Gilmore Girls, känd för sina rappa dialoger, starka mor- och dotter-relation och mysiga småstadsstämning, har fått ett premiärdatum.

Den 25 november är Gilmore-tjejerna tillbaka i Stars Hollow.

Det är nästan ett decennium sedan det sista avnittet av dramakomedin Gilmore Girls sändes. Serien avslutades 2007, efter sju säsonger. Men snart kommer Rory och Lorelai Gilmore att återförenas i den fiktiva småstaden Stars Hollow, i Connecticut i USA.

Strömningstjänsten Netflix släpper de nya avsnitten den 25 november. Det blir fyra avsnitt, med titeln ”Gilmore Girls: A Year in the Life”, som kommer att vara 90 minuter långa.

Originalskådisar kommer tillbaka

Skaparen Amy Sherman-Palladino står som regissör på alla nya avsnitt, och Lauren Graham (Lorelai Gilmore), Alexis Bledel (Rory Gilmore), Scott Patterson (Luke Danes), Melissa McCarthy (Sookie St James), Kelly Bishop (Emily Gilmore), Sean Gunn (Kirk Gleason) och Keiko Agena (Lane Kim) har alla återvänt.

Edward Herrman, som spelar morfar Richard Gilmore, gick bort i slutet av 2014.

”Tröstande serie”

Seriens framgång har berott på den trygga och lugnande effekt på tittarna, tror Lauren Graham, som spelar Lorelai i serien.

– Den är extremt tröstande i en orolig värld. Den är så smart och välskriven, säger hon till Fox News.

Hon berättar också inspelningarna har gått bra och skådespelargänget kom snabbt tillbaka in i sin gamla rytm medan de filmade.

– Det var precis som om ingen tid alls hade passerat. Det var glädjefyllt, säger Graham.

Samma rapphet, nya referenser

I samband med premiärdatumet släpptes också en ny trailer. Och fans av den snabbpratade serien kan vara nöjda – dialogen är fortfarande snabb, och referenserna är uppdaterade.

– Tror du att [komikern] Amy Schumer skulle gilla mig? frågar Lorelai Rory i trialern, när de sitter vid köksbordet.

– Nej, svarar Rory.

– Varför? Det är inte som att jag är ständigt beväpnad, eller blir en sådan där humorlös vampyr vid solnedgången, säger Lorelai.

Det hamnar i en diskussion som landar i att Amy Schumer verkar gilla vattensport, baserat på papparazzibilder, vilket inte passar ihop med Lorelais livsstil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.