• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Vincent Cassel och Alicia Vikander ska vara med i nästa ”Bourne”-film Foto: AP & TT

Han blir skurk i nya Bourne-filmen

Uppdaterad
Publicerad

Nu är ännu ett namn klart till filmen som beräknas ha premiär nästa sommar, den franske skådespelaren Vincent Cassel.

Sedan tidigare är att klart att den svenska skådespelaren Alica Vikander också gör Matt Damon sällskap i den kommande ”Bourne”- uppföljaren.

Ska mörda Damon

Än så länge är det väldigt knaphändigt med uppgifter om filmens handling. Men Variety skriver att Cassel, som bland annat är känd från ”Ocean’s Eleven”-filmerna, ”Black Swan” och ”Irreversible”, ska spela en yrkesmördare som jagar Matt Damons Jason Bourne.

Även regissören tillbaka

I filmen, som blir den femte i sviten, är det inte bara huvudrollsinnehavaren Damon som gör comeback utan även Julia Stiles är med igen som CIA-agenten Nicky Parsons. Och i regissörsstolen sitter återigen Paul Greengrass.

Den förra filmen, ”The Bourne Legacy” från 2012 regisserades av Tony Gilroy och var ett slags sidospår till de tre första filmerna och handlade om en annan agent, spelad av Jeremy Renner.

Den nya filmen som går under arbetsnamnet ”Bourne 5” beräknas få premiär i juli 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.