Foto: TT

Här är nye ”Mad Max”

Uppdaterad
Publicerad

Bilar exploderar och blodet regnar från himlen i ny trailer.

George Millers återkomst till post-apokalypsen, ”Mad Max: Fury Road”, blev en av de största nyheterna under helgens Comic Con-mässa i San Diego, USA.

Regissörens 20 år gamla trilogi har fortfarande hängivna fans och den nya filmen har genomgått en komplicerad produktion av nedläggningar och uppstarter innan den till slut lyckades färdigställas.

Miller har beskrivit handlingen som ”en enda lång biljakt”, vilket trailern ser ut att bekräfta, där mycket av modet och stämningen påminner om klassikern ”Road Warrior”.

Gibson byts ut

Mel Gibson, som spelade Max i originalfilmerna, har bytts ut mot Tom Hardy. Han spelar mot Charlize Theron, som gör den andra huvudrollen som Imperator Furios.

Igår annonserades också att George Miller redan skrivit manus till två eventuella uppföljare, vilket öppnar dörren för en kommande profitabel filmserie.

”Fury Road” har satt premiärdatum till maj 2015.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.