Sylvia Robinson slog igenom med låten ”Pillow Talk” men blev senare känd som en av hiphopens tidiga grundare. Foto: TT

Hiphoplegendaren Sylvia Robinsons liv kan bli film

Uppdaterad
Publicerad

Grundade Sugar Hill Records som ligger bakom ”Rappers delight” av Sugarhill Gang.

Producenten Paula Wagner har förvärvat filmrättigheterna för att göra en film om den inflytelserika rap-pionjären Sylvia Robinson, det rapporterar The Hollywood reporter.

Producenten och sångerskan slog igenom med låten ”Pillow Talk” men blev senare känd som en av hiphopens tidiga grundare.

Sylvia Robinson grundade nämligen Sugar Hill Records som ligger bakom ”Rappers delight” av Sugarhill Gang, den första hiphop-låten som blev en kommerisell framgång. Hon var också en drivande kraft bakom andra banbrytande låtar som ”The Message” av Grandmaster Flash and the Furious Five.

”Främjade en hel musikalisk rörelse”

– Det är inte bara historien om kvinnlig makt i en tid då musikvärlden var mansdominerad, det är också en berättelse om ursprunget till hiphop och hur denna kvinnas beslutsamhet, enorma talang och affärsmässiga kunnande främjade en hel musikalisk rörelse, säger Paula Wagner i ett uttalande.

Filmen kommer att täcka Sylvia Robinson fyra decennier långa karriär i musikbranschen, hennes relationer och det avtryck hon gjort inom populärkulturen.

Ingen manusförfattare eller regissör är knuten till projektet ännu men rapparen Grandmaster Melle Mel står som rådgivare.

Sylvia Robinson dog 2011, 75 år gammal.

Här kan du se en intervju från PSL med Ametist Azordegan och Henrik Eye’ N’ I om Sylvia Robinson, i samband med hennes bortgång 2011. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.