Neil Patrick Harris Foto: TT

”How I Met Your Mother”-stjärna leder Oscarsgala

Uppdaterad
Publicerad

Film- och TV-stjärnan Neil Patrick Harris har fått det prestigefyllda uppdraget att leda den 87:e upplagan av Oscarsgalan.

Den 41-årige amerikanske skådespelaren och komikern Neil Patrick Harris är främst känd för rollen som kvinnotjusaren Barney Stinson i TV-komediserien ”How I Met Your Mother”. Harris offentliggjorde sitt uppdrag att leda Oscarsgalan genom en video på Twitter.

Nästa års Oscarsgala äger rum 22 februari på Dolby Theatre på Hollywood Boulevard. Förra året var komikern Ellen DeGeneres värd för filmgalan.

Det står sedan tidigare klart att Ruben Östlunds film ”Turist” är utvald av den svenska Oscarskommittén att vara Sveriges Oscarsbidrag, men först den 15 januari 2015 meddelar Oscarsjuryn vilka filmer som nominerats till Bästa icke engelskspråkiga film.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oscarsgalan 2015

Mer i ämnet