Ur ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”. Foto: SF

”Hundraåringen” nomineras för bästa smink

Uppdaterad
Publicerad

Svenskarna Love Larson och Eva von Bahr hyllas för sina insatser. Nu nomineras de till en Oscar för bästa makeup och hår för ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.

”Hundraåringen” har nominerats till en Oscar för bästa makeup och hår. Love Larson och Eva von Bahr har därmed chansen att ta hem ett av filmvärldens mest prestigefulla priser på galan i februari, där de tävlar mot ”Mad Max: Fury Road” och ”The Revenant”.

Larson och von Bahr har tidigare nominerats till en Guldbagge för just ”Hundraåringen” och är nominerade på nytt i år för ”En man som heter Ove”

”Hundraåringen”: En publikfavorit

Den svenska komedin med Robert Gustafsson i huvudrollen är en av de mest framgångsrika svenska filmerna genom tiderna. Den har setts av fler än 1,5 miljoner svenskar på bio och vann en Guldbagge i kategorin Bioplublikens pris 2014.

Oscargalan 2016 äger rum den 28 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.