Martin Wallström, Bill Skarsgård och Cecilia Forss spelade huvudrollerna i den ursprungliga filmen från 2010. Foto: Pressbild/Naive

”I rymden finns inga känslor” får Hollywood-remake

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske regissören Andreas Öhmans komedi från 2010 får nytt liv: Nu ska den göras om i amerikansk version.

Den svenska komedin ”I rymden finns inga känslor”  ska spelas in på nytt i en amerikansk version, producerad av den Oscar-belönade ”Rain man”- och ”Breaking bad”-producenten Mark Johnson. Originalfilmens skapare Andreas Öhman kommer att regissera på nytt.

– Det känns lite overkligt innan man verkligen står där och det är på riktigt. Men jag känner mig trygg med att ha en så erfaren producent med i projektet. Jag vet att han vill behålla kreativiteten och visionen i den första filmen, och han attraherar bra skådespelare, säger Andreas Öhman till Kulturnyheterna.

Nyversion i Los Angeles

”I rymden finns inga känslor” hade svensk premiär 2010, och blev regissören Andreas Öhmans stora genombrott. Den fick ett varmt mottagande på hemmaplan, nominerades till fyra Guldbaggar och blev Sveriges bidrag till Oscar-galan 2011. Det var där, på Oscargalan, som Öhman och Johnson först träffades och började prata om att göra en amerikansk version av filmen. En idé som nu blir verklighet.

Originalfilmen med bland andra Bill Skarsgård och Cecilia Fors i huvudrollerna handlade om den 18-årige Simon, som har aspergers syndrom, och hans kamp för att hitta en ny flickvän till sin bror.

– Även om ”I rymden finns inga känslor” absolut inte är en dokumentär så har den höjt intresset och vetskapen om Aspergers syndrom.  Det målet har jag även med den amerikanska versionen, skriver Andreas Öhman i ett pressmeddelande.

Varmt mottagande

Inspelningen av remaken är planerad till nästa år, och manusarbetet börjar redan i höst. Men vilka som kommer att spela huvudrollerna denna gång är fortfarande inte klart.

– Jag har massor av personer som jag drömmer om att jobba med, men det är alldeles för tidigt att säga vilka det blir i slutändan, säger Andreas Öhman.

Kommer någon av originalskådespelarna medverka?

– Det roliga är ju att alla tre är aktuella i USA på olika sitt, både Cecilia Forss, Bill Skarsgård och Martin Wallström. Så det är ju möjligt i teorin i all fall, men jag kan inte säga något om hur det blir ännu.

Andreas Öhman är just nu aktuell med sin nya film ”Odödliga”, som har premiär den 21 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.