Ice Cube Foto: TT/Nicholas Hunt

Ice Cube som den sluge tjuven Fagin

Uppdaterad
Publicerad

Den före detta NWA-rapparen Ice Cube kommer både att producera om medverka i en ny musikal-film baserad på Charles Dickens klassiska roman Oliver Twist.

Charles Dickens socialrealistiska roman Oliver Twist från 1837 har filmatiserat talrika gånger. Roman Polanski har stått för en tolkning och Disney för en annan. I Disney-versionen från 1988 innehas huvudrollerna av animerade katter och hundar. Nu är det dags igen för ännu en filmatisering av berättelsen, signerad Disney.

I den kommande filmen spelar rapparen Ice Cube den sluge gängledaren Fagin. För regi står långfilmsdebuterande Thomas Kail som regisserade den Tony-belönade Broadway-musikalen Hamilton. Filmen kommer att vara en modern musikaltolkning av den klassiska berättelsen och innehålla musik ur flera genrer, däribland hip hop.

Ice Cube är väl bevandrad med Dickens litteratur. Han ska även spela den gamle Ebenezer Scrooge i en ny filmatisering av En julsaga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.