Patti, Kristen och Robert. Foto: Scanpix

Känner igen sig i Twilight-skådisarna

Uppdaterad
Publicerad

Patti Smith skulle gärna sett Kristen Stewart och Robert Pattinson i den kommande filmen om henne själv och Robert Mapplethorpe – om de inte redan var kända.

Förra hösten stod blev det klart att Patti Smiths succébiografi ”Just kids” ska filmatiseras. Just nu jobbar hon på manus till filmen tillsammans med John Logan, som bland annat skrivit manus till ”Gladiator”, ”The Aviator” och ”Sweeney Todd”.

Det är inte klart vilka skådespelare som ska gestalta konstnärsparet Patti Smith och Robert Mapplethorps bohemtillvaro i New York sent 60-tal. Men i Entertainment Weekly avslöjar Patti Smith att hon gärna skulle velat se Twilight-stjärnorna Kristen Stewart och Robert Pattinson i huvudrollerna – om de inte vore för kända.

– Jag kommer ihåg första gången jag såg Kristen Stewart and Rob Pattinson tillsammans, när de var yngre, och jag tänkte ”De två skulle lätt ha kunnat spela oss i början av sina karriärer, säger hon.

Känner igen sig i Robsten

Hon tycker att Pattinsson, mest känd för sin roll som vampyren Edward i Twilight-filmerna, har vissa likheter med Robert Mapplethorpe.

– Det är någonting i hans ögon. Och Robert var också lite blyg, och lite stoisk. Kristen är väldigt speciell. Hon är inte konventionellt vacker, men väldigt karismatisk.

Kristen Stewart och Robert Pattinson har i likhet med ”Just kids” två huvudpersoner varit ett par – men gjorde slut tidigare i höstas. Nu rytas det dock att ”Robsten”, som paret kallas,  skulle vara tillsammans igen. Hur som helst – berömmelsen verkar ha snuvat dem på huvudrollerna i Patti Smiths film.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.