Kirsten Dunst, som långfilmsdebuterar som regissör. Foto: TT

Kirsten Dunst blir regissör

Uppdaterad
Publicerad

Kirsten Dunst gör långfilmsdebut som regissör.

Det är Sylvia Plaths enda roman ”Glaskupan” från 1963 som ska filmatiseras.

Och Dakota Fanning som ska spela huvudrollen.

Sylvia Plaths klassiska roman ”Glaskupan”, om en ung 1950-talskvinna som flyttar till Manhattan, introduceras för vuxenvärlden och drabbas av psykisk sjukdom, ska bli film.

Och för regin står Hollywoodskådisen Kirsten Dunst. Det blir hennes första långfilm, även om hon tidigare har regisserat ett antal kortfilmer.

Dakota Fanning kommer att spela huvudrollen som Esther Greenwood, och står även med som producent. Dunst har skrivit manus tillsammans med Nellie Kim, och inspelningen väntas dra igång i början av 2017.

Enda Plath-romanen

Det blir den andra filmatiseringen av ”Glaskupan”, en version med Marilyn Hasset släpptes 1979 och fick ljumma recensioner, skriver Huffington Post.

Romanen ”Glaskupan” publicerades 1963, blev Plaths enda och tolkas ofta som biografisk. Sylvia Plath begick självmord en månad efter att romanen publicerades i Storbritannien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.