Lady Gaga tar över Judy Garlands gamla jobb Foto: TT

Lady Gaga gör sin första huvudroll

Uppdaterad
Publicerad

Lady Gaga ska spela sin första huvudroll i en storfilm.

Det är 30-talsklassikern ”A star is born” som görs i ny tappning. Regissör är Oscarbelönade Bradley Cooper – också det en debut.

”A star is born”, eller ”En stjärna föds”, som den svenska titeln lyder, hade ursprungligen premiär 1937. I rollerna då syntes Janet Gaynor och Fredric March. Nästan 20 år senare, 1954, gjordes en ny version med Judy Garland och James Mason. Den filmen fick sex Oscarsstatyetter. Efter ytterligare 20 år dammades filmen av på nytt, den här gången med Barbra Streisand och Kris Kristofferson 1976. Nu är det så dags igen.

Lady Gaga gör huvudrollen som den kändisskapsaspirerande unga kvinna som kommer till Hollywood och möter en alkoholiserad, äldre manlig skådespelare, vars glansdagar är över.

Regi- och huvudrollsdebut

Gaga gjorde officiell skådespelardebut i ”American horror story: hotel”, där hon spelar en vampyrgrevinna. En roll för vilken Lady Gaga belönades med en Golden globe för Bästa kvinnliga biroll i en mini-tv-serie eller tv-film.

Bradley Cooper Oscarsnominerades för sin skådespelarinsats i filmen ”American sniper”, vilken han även producerade. Remaken av ”En stjärna föds” markerar hans regidebut.

Filmbolaget Warner bros har ännu inte sagt någonting om när den nya filmen kommer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.