Rolf Lassgård spelar en av huvudrollerna i ”En man som heter Ove”. Foto: TT

Ingen Oscars-biljett till Lassgård

Uppdaterad
Publicerad

Rolf Lassgård får ingen biljett till ”En man som heter Ove” på Oscarsgalan. Detta trots att han spelar en av filmens huvudroller.

Filmen ”En man som heter Ove” har nominerats för bästa icke- engelskspråkiga film inför Oscarsgalan, som går av stapeln på söndag 26 februari.

Filmen är även nominerad i kategorin bästa mask och smink.

Men trots att Rolf Lassgård spelar en av huvudrollerna i ”En man som heter Ove” ratas han som officiell representant för filmen och får ingen biljett till galan.

De fyra biljetter som filmen tilldelats har istället gått till filmens två producenter och till regissören Hannes Holm och dennes fru.

”For i taket”

Lassgård kommer ändå att finnas på plats, men sitta tillsammans med Love Larsson och Eva von Bahr, vilka nominerats för filmens smink och masker.

I en kommentar till Kulturnyheterna säger Rolf Lassgård att han ifrågasätter prioriteringarna som gjorts inför tilldelningen av biljetterna.

– Jag känner mig hedrad över att få på galan tillsammans med Love Larsson och Eva von Bahr, som jag ju tillbringat många timmar med under inspelningen. Men man har gjort en prioritering som jag for i taket över.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.