Lisa Langseth och Alicia Vikander gör film ihop igen. Foto: TT

Lisa Langseth gör ny film med Alicia Vikander

Uppdaterad
Publicerad

Alicia Vikander startar filmbolag och första projektet är en film med regissören som stod för hennes genombrott.

Alicia Vikander fick sitt stora genombrott i Lisa Langseths film ”Till det som är vackert”. Nu återförenas duon i engelskspråkiga filmen ”Euphoria”, där även skådespelerskan Eva Green kommer att medverka. Det skriver DN Kultur.

Många kvinnliga talanger

Filmen beskrivs som ett skruvat systerdrama med en distinkt kvinnlig röst och späckad med kvinnlig talang både framför och bakom kameran. Det säger Vikander i ett pressmeddelande som DN tagit del av.

Vikander: ”Väntat på chansen att jobba med Lisa Langseth igen”

– Jag har väntat på chansen att få jobba med Lisa Langseth igen. ”Euphoria” har ett unikt europeiskt tilltal och ger mig möjlighet att jobba med ett svenskt team tillsammans med mina kollegor i London, säger Vikander i pressmeddelandet.

Redan i Oscarstider ryktades det om att Lisa Langseth och Alicia Vikander skulle samarbeta igen. Langseth kunde då varken bekräfta eller dementera samarbetsplanerna men nu är det alltså officiellt.

– Jag har skrivit på det här manuset i fyra år. Alicia frågade vad jag arbetade med, så jag visade henne manuset. Hon läste och tyckte väldigt mycket om det. Därefter startade vi en diskussion om hur vi skulle kunna göra filmen ihop, säger Lisa Langseth.

Tar kontroll

”Euphoria” blir den första filmen som samproduceras av Vikarious Productions som är Alicia Vikanders nystartade filmbolag. Huvudproducent blir svenska B-Reel Films som Langseth är knuten till.

– Jag vet att Alicia länge har pratat om att kunna påverka de produktioner som hon vill jobba med. Hon vill vara med mer och ta ett större kreativt ansvar. Så ett sätt att ha den rollen är ju just att starta ett eget produktionsbolag, säger Lisa Langseth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.