I filmen ”Måndag hela veckan” återupprepas Groundhog day om och om igen. Nu får filmen ett eget repetitivt maraton.

”Måndag hela veckan” hela dygnet runt

Uppdaterad
Publicerad

Den repetitiva filmen ”Måndag hela veckan” har fått ett eget filmmaraton på en biograf i Liverpool. Där kommer den visas tolv gånger i rad under högtidsdagen Groundhog day den 2 februari.

I filmen ”Måndag hela veckan” från 1993 får meteorologen Phil Connors, spelad av Bill Murray, uppleva samma dag om och om igen. Nu får tappra biobesökare chansen att leva sig in i hans enformiga liv när biografen Liverpool small cinema visar filmen gång på gång under ett dygn.

Groundhog day – murmeldjurets stund i rampljuset

Den 2 februari, även kallad Groundhog day, är dagen då ett murmeldjur kommer fram för att sia om vädret. Om murmeldjuret kastar en skugga blir det sex veckor extra vinter. Ingen skugga innebär en tidig vår. Bill Murrays karaktär upplever just Groundhog day gång på gång. Han går igenom alla möjliga faser av förtjusning och desperation. Bland annat blir han expert på att skulptera i is, memorerar tjejers namn för att få dem i säng, försöker få kollegan Rita att bli kär i honom och när desperationen är som störst begår han självmord på de mest kreativa sätt.

Förhoppningsvis kommer inte tittarna gå igenom alla dessa faser, men de kommer nog få större förståelse för Connors situation. Det hela beror också på vilken inställning man har till utmaningen. Som besökare behöver du bara betala en gång för att se alla tolv visningar.

Biopersonalen ska försöka stötta sina besökare

Christopher Brown, som jobbar på biografen, liknar situationen vid att äta en sockerkringla utan att slicka sig runt munnen när han pratar med BBC. Personal kommer att bjuda på te under visningarna för att stötta sina besökare i den långa kampen, och mellan visningarna blir det tjugo minuters paus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.