Foto: Claudio Bresciani / TT Bild.

Mats Jonssons kultförklarade serieroman Hey Princess blir spelfilm

Uppdaterad
Publicerad

– Filmen är en romantisk komedi, i stil med Annie Hall. I grunden är det en historia om att vara ung och söka sig själv – och kärleken, säger Mats Jonsson.

Mats Jonssons självbiografiska serieroman ”Hey Princess” som utkom 2002, handlar om en ung serietecknares kamp i ett kallt, men hippt Stockholm under 90-talet.

Det är först nu, sju år efter han blev tillfrågad om att göra film av sitt verk ”Hey Princess”, namngiven efter en Popsicle-singel och beskriven som en generationsroman för 70-talisterna som den blir film.

Maria Blom, tidigare uppmärksammad för bland annat ”Masjävlar” står för regi. Det är första gången hon tar sig an en historia som hon inte har skrivit själv.

Manuset har Jonsson skrivit tillsammans med Sara Bergmark Elfgren, bästsäljande författare till trilogin ”Cirkeln”, ”Nyckeln” och ”Eld” som hon har skrivit ihop med Mats Strandberg.

– Filmen är en romantisk komedi, i stil med ”Annie Hall”. I grunden är det en historia om att vara ung och söka sig själv – och kärleken, säger Mats Jonsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.