Maggie Smith som Lady Grantham i Downton Abbey. Foto: AP

Minst två säsonger till av Downton Abbey

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Downton Abbeys manusförfattare Julian Fellowes sagt i en intervju att tv-serien ”inte kommer att fortsätta för evigt” ryktades det snart att den femte säsongen, som spelas in just nu, skulle bli den sista. Men så blir det inte.

– Jag kan bekräfta att det inte finns några planer på att sluta efter säsong fem, säger Gareth Neame, seriens exekutiva producent, till BBC.

Det var efter en intervju med manusförfattaren Julian Fellowes i amerikanska Wall Street Journal som ryktena startade.

På frågan om det blir en ytterligare säsong av Downton svarade han att han inte visste än, men underströk att den inte kommer att fortsätta för evigt.

– Det kommer inte bli som Perry Mason, sa Fellowes till tidningen.

Miljonpublik världen över

Säsong fyra avslutades just i både brittisk och svensk tv med ett traditionsenligt julspecial-avsnitt. I Storbritannien sågs det av 9,2 miljoner tittare och i Sverige bänkade sig 1,2 miljoner framför tv-apparaterna.

I USA sänds serien med fördröjning men drar stor publik ändå. Första avsnittet av säsong fyra visades på kanalen PBS i helgen och nådde 10,2 miljoner tittare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.