I den amerikanska komedin av James Franco och Seth Rogan rekryteras en talkshow-värd för att mörda den nordkoreanska ledaren Kim Jong-Un. Foto: TT

Nordkorea klagar till FN över Hollywoodfilm

Uppdaterad
Publicerad

”Ett helt öppet stöttande av terrorism, såväl som en krigshandling”.

Nordkorea har tidigare uttryckt sitt stora missnöje med den kommande filmen ”The Interview”. En talesperson för landets utrikesminister har till och med varnat för krig om filmen lanseras.

Vill att FN rycker in

Efter att ha fått dåligt gehör från USA och produktionsbolaget kontaktar nu Nordkorea FN.

Enligt Reuters har Nordkoreas FN-ambassadör J Song-Nam skrivit ett brev till FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon i villket det bland annat står:

”Att tillåta produktionen och distributionen av en film som handlar om att lönnmörda ett sittande statsöverhuvud bör ses som ett helt öppet stöttande av terrorism, såväl som en krigshandling”.

Svarar på Twitter

Seth Rogen har kommenterat Nordkoreas utspel på sitt Twitterkonto: ”Folk vill vanligtvis inte döda mig på grund av mina filmer förrän efter att de betalat tolv dollar för att se dem.”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.