Foto: TT

Ny sajt samlar det smalare bioutbudet på nätet

Uppdaterad
Publicerad

Sajten lanseras i maj 2017 med Sveriges mesta bioutbud på mer än 200 orter med över 300 biografer.

– Det här är något som branschen väntat på i många år, säger Jens Lanestrand, verksamhetsledare på Biografcentralen till Kulturnyheterna.

Med sajten bio.se hoppas de skapa vad som länge efterfrågats av biopubliken: en samlande sida som förenklar biljettköp och bokningar på landets drygt 300 oberoende biografer.

”Hoppas på större publik”

Hemsidan ska ge tillgång till hela det filmutbud som finns – från de smalaste filmerna till de allra bredaste Hollywood-titlarna.

– Jag hoppas det kommer leda till att en större publik ser mer film, både bred mainstream-film, men också att de hittar till smalare filmer de kanske inte visste fanns på repertoaren säger Jens Lanestrand.

Den ideella föreningen Biografcentralen bildades 2011 och är en branschorganisation för oberoende biografer som visar kvalitetsfilm.

Jens Lanestrand är särskilt glad åt domännamnet.

– Med den här sajten, satsar vi på att nå hela den svenska befolkningen, och bio.se är ett namn jag verkligen tror folk kommer kunna lägga på minnet.

Hemsidan, som ska lanseras i maj i år, finansieras med medel från Svenska Postkodlotteriets kulturstiftelse och Svenska filminstitutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.