Sebbe Staxx i Kartellen. Foto: TT Bild

Sebbe Staxx liv kan bli film

Uppdaterad
Publicerad

Rapparens självbiografi är tänkt att bli en svensk ”8 mile” rapporterar Aftonbladet.

I januari släpper artisten Sebbe Staxx, som egentligen heter Sebastian Stakset, sin självbiografi.

I dag avslöjar Aftonbladet att det redan finns planer på att filmatisera boken.

Det är skådespelaren Ola Rapace som vill regissera en kommande film som ska bli en slags svensk version av Eminems ”8 mile”. Sebbe Staxx skulle själv vara med i filmen som kommer innehålla mer action än förlagan ”8 mile” säger, Sebbe Staxx i en intervju med tidningen.

”Kan bli det bästa som någonsin gjorts”

I självbiografin berättar Sebbe Staxx om att vara frontfigur i den kontroversiella hiphopgruppen Kartellen. Om sitt tidigare missbruk, men också om hur livet vände genom ett mötet med Gud.

Det är fortfarande inte klart vilket bolag som kommer producera filmen. Men Ola Rapace, som i så fall debuterar som regissör, säger till Aftonbladet att han är övertygad om succé för filmen.

– Jag skulle inte vara med om jag inte trodde att filmen kan bli det bästa som någonsin gjorts, och inte bara i Sverige, säger han till Aftonbladet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.