Foto: TT

Peter Stormare: ”Vi var som syskon”

Uppdaterad
Publicerad

Philip Seymour Hoffman var älskad och respekterad av sina skådespelarvänner. Svenska stjärnorna Peter Stormare och Lena Endre finns bland dem som sörjer sin kollega efter dödsbeskedet i dag.

Peter Stormare jobbade tillsammans med Philip Seymour Hoffman i kultfilmen ”The Big Lebowski” 1998, men deras relation går längre tillbaka än så. I slutet av 80-talet delade de båda, tillsammans med Andie MacDowell, samma manager i New York.

Peter Stormare hälsar genom sin svenska manager att han och Hoffman ”var som syskon”. Han säger också till SVT att dödsbeskedet är väldigt jobbigt för honom och att han därför inte orkar prata med medier i dag.

Philip Seymour Hoffman död

”Detta är om möjligt jobbigare än när Heath Ledger och James Gandolfini dog”, säger han vidare i uttalandet.

Lena Endre spelade mot Philip Seymour Hoffman i ”The master” 2011.

– Han var fantastisk, och blev bara bättre och bättre med varje roll. Som kollega känner jag bara att det är så oerhört tragiskt, säger hon till Aftonbladet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Philip Seymour Hoffman död

Mer i ämnet