Här demonstrerar Petra Mede diverse kyssar på några av Sveriges skådisar. Foto: SVT

Petra Mede om kyssfesten

Uppdaterad
Publicerad

Petra Medes fjärde Guldbaggegala blev en passionerad historia.

Programledaren ogillar att recensera sig själv – men ger skådespelaren Malin Levanon ett gott omdöme som kyssare.

Varje år är galaår för Petra Mede. I år startar hon med Guldbaggegalan på Cirkus, för fjärde gången.

– Det är en fantastiskt rolig gala att vara värd för. Det var en bra publik och jag gillar inte att recensera mig själv, men jag kan säga vad jag tyckte var roligt: den där drapan när jag hade en liten lektion i filmkyssens historia. Det var väldigt tillfredsställande att göra, säger hon.

Guldbaggen 2016

”Passionerad och närvarande”

I den demonstrerade Petra Mede, tillsammans med representanter ur skådespelarsverige, hur filmkyssen utvecklats genom historien. Redovisningen avslutades med en tungkyss mellan Mede och vinnaren i kategorin Årets kvinnliga huvudroll: Malin Levanon, medan Henrik Dorsin använde en blomspruta i bakgrunden för att illustrera regn.

– Jag hade förvarnat dem lite. Frågat om de ville vara mig nära och det ville alla. Malin Levanon är oerhört duktig på att kyssas. Hon är närvarande och passionerad, precis som jag.

Levanon spelar rollen som Minna i ”Tjuvheder”. 2015 års bästa svenska film, tycker Petra Mede.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Guldbaggen 2016

Mer i ämnet