Petra Mede. Foto: Janne Danielsson/SVT

Petre Mede leder Guldbaggegalan

Uppdaterad
Publicerad

Den 23 januari går Guldbaggegalan av stapeln på Cirkus i Stockholm, och för femte året i rad blir det komikern Petra Mede som programleder tillställningen. ”Det är lika roligt varje gång”, säger Mede om uppdraget.

De senaste åren har Petra Mede presenterat vinnarna, underhållit publiken och delat ut ett och annat komiskt tjuvnyp till den samlade svenska filmbranschen när Guldbaggarna delas ut till årets bästa filmer.

2017 blir inget undantag: Petre Mede återvänder i rollen som programledare och filmfirandets främsta komedienn.

– Med risk att göra en ordvits får jag tacka Baggen. Det har varit och är varje gång lika roligt att få vara en del av den. Jag älskar film, jag älskar publiken och jag har en hyfsad egenkärlek. Detta kan bara bli succé!säger Petra Mede i ett pressmeddelande.

Programleder nytt filmprogram

Samtidigt står det klart att Mede fortsätter sitt intåg i filmens värld: Tillsammans med Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin kommer hon att programleda SVT:s nya talkshow om film och tv – ”Dolly”.

De senaste åren har komikern och den före detta dansaren allt mer profilerat sig som programledare: Vid sidan av Guldbaggen har honstått värd för Melodifestivalen och Eurovision Song Contest, och 2013 var hon årets julvärd i SVT.

Guldbaggegalan äger rum på Cirkus i Stockholm den 23 januari, och livesänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.