Humorduon Flight of the Conchords som består av Bret McKenzie och Jemaine Clement Foto: AP

Planer på Flight of the Conchords-film

Uppdaterad
Publicerad

Förberedelserna pågår för en Flight of the Concords-film, avslöjar ena halvan av duon Jemaine Clement.

Än så länge har arbetet inte kommit längre än skrivstadiet och det finns ännu ingen färdig deadline för filmen, berättar Jemaine Clement för Indiewire.

– Vi har börjat skriva på en film, men man vet ju aldrig om det blir av. Vi har skrivit lite olika utkast på möjliga filmidéer, men vi är inte i stadiet där vi vet exakt hur filmen kommer bli, säger Jemaine Clement.

Kombinerat med turné

Tillsammans med nyheten om planerna på en film, avslöjade Jemaine Clement samtidigt att bandet hoppas kunna presentera en kommande turné innan året är slut.

– Jag gillar inte riktigt studiodelen av musiken. Jag spelar hellre live och låter andra ta hand om inspelandet, säger Jemaine Clement.

Humorserien Flight of the Conchords handlar om ”Nya Zeelands fjärde mest populära folkmusik-duo” och gick i två säsonger på HBO mellan 2007-2009. Duon utgörs av Bret McKenzie och Jemaine Clement, varav den senare för tillfället arbetar med Steven Spielbergs filmatisering av Roal Dahls ”Den stora vänliga jätten”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.