Eddie Redmayne oscarsbelönades tidigare i år. Foto: TT Bild.

Redmayne gör huvudrollen i ”Fantastic Beasts”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir den brittiske skådespelaren Eddie Redmayne som gör huvudrollen i filmatiseringen av JK Rowlings ”Fantastic Beasts and Where to Find Them”.

Eddie Redmayne gör rollen som Newt Scamander, som skriver en lärobok om magiska djur från trollkarlsvärlden. Läroboken, som alltså heter ”Fantastic Beasts and Where to Find Them”, användes senare av Harry Potter och hans kamrater under studietiden på Hogwarts.

”Fantastic Beasts” utspelar sig 70 år innan Potter-böckerna och JK Rowlings har själv framhållit att den inte är en uppföljare eller föregångare till hennes världsberömda böcker, men att den utspelar sig i samma trollkarlsvärld. Det skriver brittiska BBC.

Yates återvänder

David Yates, som regisserade de avslutande fyra filmerna om Harry Potter, kommer återigen ta sig an Rowlings magiska värld.

Eddie Redmayne belönades tidigare i år med flera utmärkelser, däribland en Oscar, för sin rollprestation som Stephen Hawking i ”The Theory of Everything”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.