Dragstjärnan RuPauls liv ska bli tv-serie. Foto: Richard Shotwell AP/TT

RuPaul ska göra tv-serie

Publicerad

Dragikonen RuPaul leder idag dokusåpan ”RuPaul's Drag Race”, vars nionde säsong snart har premiär. Nu ska hans liv bli en komediserie som handlar om livet som dragartist i 80-talets New York.

Serien ska handla om RuPauls framträdande roll på New Yorks klubbar och dragscener under 80-talet, skriver New York Times.  

På 90-talet slog han igenom hos den stora publiken med hitlåtar, som modell och programledare på VH1. Nu har RuPaul, enligt New York Times, slagit sig ihop med två produktionsbolag för att skapa en komediserie med 30 minuter långa avsnitt. 

Emmy för sin roll som programledare

Gary Lennon som har varit med och skrivit och producerat ”Power” och ”Orange is the new black” kommer att vara med och skriva manus till den nya showen. RuPaul kommer själv att vara med att producera serien tillsammans med World of Wonder och Bad Robot.  

RuPaul tilldelades förra året en Emmy för sin roll som programledare för ”RuPaul's Drag Race”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.