Amy Schumer och Jennifer Lawrence gör film ihop. Foto: TT

Amy Schumer och Jennifer Lawrence gör komedi

Uppdaterad
Publicerad

Jennifer Lawrence och Amy Schumer slår sina humorpåsar ihop.

Skådisarna ska spela systrar i ett nytt projekt.

”Vi är som gjorda för varandra”, säger Lawrence.

Med filmer som ”Trainwreck” och ”Hungerspelen” är Amy Schumer och Jennifer Lawrence två av Hollywoods mest eftertraktade namn.

Roliga är de också. I ”Inside Amy Schumer” raljerar skådespelaren och komikern över samtidsfenomen och strukturer. Jennifer Lawrence har, förutom flertalet intervjusammanhang, visat prov på komik i filmen ”Silver Linings Playbook” från 2012. Nu ska de ha roligt ihop.

”Har väldigt likartad humor”

Jennifer Lawrence berättade i samband med en intervju inför kommande Hungerspelsfilmen om planerna på att spela systrar, skriver The Guardian.

– Jag såg ”Trainwreck” och tänkte, ”japp, vi är som gjorde för varandra”. Jag hörde av mig och sedan gick allt så snabbt. Vi har väldigt likartad humor, så klart, och är orädda, vilket kan vara både bra och dåligt för jag vet inte vad vi kommer att få för recensioner.

Inte slagits ”en enda gång”

Medan Schumer gör rollen som den fokuserade systern med högtflygande drömmar om en karriär som flygvärdinna, är Lawrence ett ”VRAK”, säger hon.

– Vi är båda väldigt burdusa. Så vi har genomgått en ganska påfrestande period utan att slåss en enda gång. Vi är ganska direkta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.