Kristoffer Hivju i Game of Thrones. Foto: HBO Nordic

”Som att vara med i Beatles”

Uppdaterad
Publicerad

Kristoffer Hivju försöker få författaren George R.R. Martin att avslöja om han får vara med i nästa säsong av Game of Thrones. Det säger den norske skådespelaren till NRK.

Under den femte säsongen av Game of Thrones, vars sista avsnitt släpptes på måndagen, gick tv-seriens handling för första gången om böckerna. Författaren George R.R. Martin skriver nu på boken som den sjätte säsongen ska bygga på.

Den norska skådespelaren Kristoffer Hivju har spelar vildingen Thormund Giantsbane i serien.

– Det är ett äventyr att vara med i det här, som blivit ett kulturellt fenomen som attraherar så många. Det är lite som att vara med i Beatles, säger han till NRK.

Oklar framtid som vilding

Men om han är osäker på om han kommer att få vara med i nästa säsong.

– Jag och min fru Gry Molvær Hivju åt middag med George R.R. Martin. Då försökte jag få höra lite om vad som kommer hända. Men han avslöjade ingenting, säger Hivju.

Aktuell i nya Beck

37-åringen är mitt uppe i inspelningarna av nya Beckfilmer, där han ersätter Mikael Persbrandts karaktär som den hårdkokte karaktären ”Gunvald”.

Det är inte första gången Kristoffer Hivjus skådespelarkarriär spillt över på Sverige – i februari fick han en Guldbagge för sin roll i Ruben Östlunds storfilm ”Turist”. Men om sin framtid är han förtegen.

– Om två dagar är det semester, då kommer jag hem. Jag kan säga att det är mycket intressant som väntar. Det rullar på med nya projekt, säger Hivju.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.