Carrie Fisher, Mark Hamill och Harrison Ford återförenade Foto: TT

Star Wars-stjärnorna: Trodde bara det var en förbannelse

Publicerad

Star Wars ikoniska trio trodde aldrig att de skulle återvända ut i rymden.

Det berättar de under Comic-con-mässan i San Diego.

”Jag trodde inte att det här kunde bli en välsignelse, snarare än en förbannelse”, säger Harrison Ford.

Inför en publik bestående av 6.000 personer stal den nya Star Wars-filmen allt rampljus under Comic-con-mässan i San Diego, USA.

Den trettiofemte upplagan av det internationella konventet där tv-, serie- och filmvärldens största stjärnor delar med sig av nöjesnyheter, pågick från torsdag till söndag. Mest uppmärksamhet den kommande Star Wars-filmen: ”Episode VII – The force awakens”.

Första framträdandet efter kraschen

Regissören J.J. Abrams var tillsammans med flera av filmens skådespelare på plats, och möttes av jubel.

Särskilt Harrison Ford, som gräver fram karaktären Han Solo till filmens sjunde episod, fick stående ovationer när han gjorde sitt första officiella framträdande sedan flygkraschen i mars, då han skadades.

– Jag mår bra, sa skådespelaren kort.

Ville vara med

Ford spelade mot Carrie Fisher och Mark Hamill i de tre första filmerna om Star Wars av George Lucas på 70- och 80-talet. Sedan dess har rollerna som Han Solo, prinsessan Leia Organa och Luke Skywalker legat på hyllan.

Harrison Ford berättar att han tvivlade på att någonsin plocka fram Han Solo igen.

– Jag trodde inte att det här kunde bli en välsignelse, snarare än en förbannelse, säger han under presskonferensen.

– Jag blev väldigt glad när jag fick läsa det nya manuset. Jag såg någonting anmärkningsvärt välskrivet, men flera mycket spännande utvecklingslinjer och jag blev väldigt glad över att få vara en del av den här historien.

”Vi såg smälta ut”

Carrie Fisher trodde inte heller att hon någonsin skulle gå med på att spela rymdprinsessa igen.

– Det var lite som en flashback. Jag trodde inte att det skulle kunna hända igen. Jag var först tvungen att kolla om det bara var jag, men det var lite som förut att komma tillbaka. Bara det att vi såg smälta ut den här gången, men på ett bra sätt, smälta av kraften, säger hon.

Även Star Wars nya ansikten fanns representerade under konferensen. Skådisarna John Boyega, Daisy Ridley, Oscar Isaac, Adam Driver, Domhnall Gleeson och Gwendoline Christie fanns på plats.

Presskonferensen avslutades med en konsert med filmmusiken framförd av San Diegos symfoniorkester för fansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.