Foto: TT

Steve Martin vinner filmpris

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanske skådespelaren Steve Martin har tilldelats Amerikanska Filminstitutets life achievement-pris.

Martin började sin karriär som ståuppkomiker och blev ett stort namn i och med komedin ”The Jerk” från 1979.  I juni nästa år tilldelas han American Film Institutes life achievement-pris, rapporterar BBC.

”Han är en kreativ kraft med flera lager och är opåverkad av konventioner” säger Sir Howard Stringer, ordförande i AFI:s styrelse enligt BBC.

”En nationalskatt”

Martin har bland annat spelat i filmerna ”Little Shop of Horrors” och ”Parenthood” och har under sin karriär även arbetat som filmproducent, författare, musiker och kompositör. Han har skrivit en kolumn i The New Yorker, varit värd för Oscarsgalan och Saturday Night Live.

Enligt BBC kallar Sir Howard Stringer Steve Martin för ”ett amerikanskt orginal och en nationalskatt”  och säger att AFI är stolta att tilldela honom det Life Achievement-priset som delas ut för 43:e gången.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.