Originalversionen av thrillern ”The Departed” regisserades av Martin Scorseese. Den kvinnliga huvudrollen spelades av Vera Farmiga och Leonardo Di Caprio spelade en av de manliga huvudollerna. Foto: TT

”The Departed” blir tv-film

Uppdaterad
Publicerad

Filmen ”The Departed” från 2006 kommer att få en tv-version. Den nya versionen kommer att utspela sig i gängmiljö i dagens Chicago.

”The Departed” kommer att förvandlas till ett entimmesdrama, rapporterar BBC, som citerar branschtidningen Hollywood Reporter.

Thrillern från 2006, som vann fyra Oscarstatyetter, regisserades av Martin Scorseese.

Gängmiljö i Chicago

Tv-versionen kommer att bestå av såväl Scorseeses film som Hong Kong-filmen ”Infernal Affairs”, som ”The Departed” i sin tur byggde på.

Den nya tv-filmen kommer att utspela sig i dagens Chicago och handla om en ung polis som infilterar ett latinamerikanskt gäng.

I bioversionen spelades huvudrollerna av Leonardo DiCaprio och Jack Nicholson, och Vera Farmiga och ett par av de större birollerna spelades av Matt Damon och Mark Wahlberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.