Leonardo DiCaprio och Alicia Vikander vid Bafta-galan Foto: TT

The Revenant dominerade på Bafta-galan

Uppdaterad
Publicerad

Vildmarksdramat ”The Revenant” med Leonardo DiCaprio i huvudrollen var den stora vinnaren vid den brittiska filmgalan Bafta Awards. Svenska Alicia Vikander, som var nominerad i två kategorier, fick gå hem utan pris.

Bafta-galan hölls under söndagskvällen på Kungliga operan i London. Galan ses som en fingervisning inför Oscars-galan i slutet av månaden.

”The Revenant” tog hem de flesta av galans tyngsta priser. Den utsågs till bästa film, Leonardo DiCaprio kammade hem priset för bästa manliga huvudroll och Alejandro González Iñárritu fick regipriset. ”The Revenant” prisades även för bästa ljud och bästa fotografi.

Svenska stjärnskottet Alicia Vikander var nominerad både för bästa kvinnliga huvudroll för ”The danish girl” och för bästa kvinnliga biroll för ”Ex Machina”, men svenskan snuvades på bägge priserna. Brie Larson tog hem huvudrollspriset för ”Room” och Kate Winslet belönades för sin biroll i ”Steve Jobs”.

Alicia Vikander får en ny chans den 28 februari då Oscars-galan avgörs. Vikander är nominerad för insatsen i ”The danish girl”. I Oscars-sammanhang räknas Vikanders roll, till skillnad från Bafta, som en biroll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.