TV4 och SF lanserar ny nättjänst för film

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en aktör presenterar sig på marknaden för filmtjänster på nätet. TV4, SF och C More står bakom den nya tjänsten Filmnet, som presenteras idag.

Knappt har Netflix och HBO hunnit presentera nya satsningar för den svenska publiken innan det är dags för ännu en konkurrent. Enligt Dagens Nyheter har TV4, SF och C More gått samman för att skapa film- och tv-tjänsten Filmnet.

Tjänsten, som enligt uppgift ska erbjuda 3 000 filmer redan i oktober, kommer att finnas tillgänglig för tv-apparater, datorer och smartphones. Det är en egenskap man delar med de flesta andra nya aktörer på marknaden.

”Enklare för oss”

Men att konkurrensen skulle bli för hårt tror man inte.

– Fördelen för oss är att C More redan har ett väldigt stort filmutbud, på det viset är det enklare för oss än för konkurrenterna, säger C Mores vd Johan Kleberg till DN.

I klippet ovan: Kristoffer Viita och Nanok Bie i Kommentatorerna om varför de svenska filmtjänsterna hittills inte lyckats locka någon större publik.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.