Foto: SF

”Slapstick skänker sadistisk udd”

Uppdaterad
Publicerad

”Sune i Grekland – all inclusive” är en tam familjekomedi men har sina stunder av komik ändå, tycker Kristoffer Viita

Det var ett tag sen, men tjejtjusaren Sune ärtillbaka i helt ny uppsättning. Och nye talangen William Ringström lyckas likabra, om inte bättre som sin föregångare. Tillsammans med familj åker han tillGrekland istället för på den obligatoriska husvagnsemestern. ”Allinclusive”-konceptet är punchlinen som hela filmen vilar på – då pappa Rudolftvingar familjen äta på hotellet hela tiden (roligt?).

Jag vet inte när titeln till Sunes comebackspikades, men ända sedan Kalibers grävade resereportage förra året har jagförknippat ”all inclusive” med business som utnyttjar den underbetaldahotellpersonalen och förstör turistnäringen på de orter som anammataffärsmodellen. Kaliber granskade i och för sig bara Turkiet, Mallorcaoch Gran Canaria. Det går säkert schysstare till iGrekland. Ett land som har bra med pengar och är fritt från korruption :-).

Filmrecensioner

Utöver detta är ”Sune i Grekland”underhållande. På ett milt sätt, men ändå. Sverige kommer aldrig få en ”Ettpäron till farsa” och ju snabbare man förlikar sig med detta, desto lättareblir det att hantera vardagen.

Skämten är på nivån att Rudolf bär magväska(heh) och att mamma Karin misstas för att vara alkoholist och knarkare (hoho).

En pantad Idol-brud vars karriär hamnat i toalettenuppträder på hotellet och blir indirekt fullkomligt misshandlad av familjen Anderson,(ungefär som cyklistern i ”Sunes Sommar” blev).

Jag fattar inte vad hongjort för att förtjäna alla inre blödningar, men den våldsamma slapstickenskänker lite sadistisk udd till en annars rätt tam familjekomedi.

Sune i Grekland – all inclusive

Betyg: 2

Regi: Hannes Holm

Skådespelare: Morgan Alling, Anja Lunqvist, William Ringström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Filmrecensioner

Mer i ämnet