Foto: © Whyaduck productions

Woody Allen kan spela in film i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Regissören har gjort flera filmer som kretsar kring en viss stad. Nu vill han komma på en bra historia för Stockholm.

”Midnatt i Paris”, ”Match point”, ”Vicky Christina Barcelona” och senast ”Förälskad i Rom” – filmskaparen Woody Allen har uppenbarligen hamnat i en fas där han vill låta en stad spela en av huvudrollerna. Och nu kan turen ha kommit till Stockholm.

”Har blivit erbjudna pengarna”

Redan för två år sedan sade Woody Allen till Aftonbladet att samtal kring en sådan film har förts under ganska lång tid. Och nu kan tidningen rapportera att filmplanen har kommit ett steg närmare verklighet.

– Vi har blivit erbjudna pengarna. Nu är det bara upp till mig att hitta på en bra stockholmshistoria (...) Jag vill ju verkligen att det ska bli en historia och en film som alla stockholmare kan vara stolta över. Utan att det blir en ren reklamfilm, säger regissören till Aftonbladet.

Gör annan film i höst

Produktionsbolaget Filmregion Stockholm-Mälardalen är inblandade i projektet.

Just nu är Woody Allen aktuell med sitt nya drama ”Blue Jasmine”, som får svensk biopremiär den 23 augusti. Han förbereder också för en ny film, som ska filmas i södra Frankrike i höst, med skådespelare som Emma Stone och Colin Firth.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.