Woody Harrelsson Foto: TT/ Joel Ryan

Woody Harrelson klar för Star wars spin-off

Uppdaterad
Publicerad

Inspelningarna av filmen om Han Solos uppväxt och liv startar denna månad. Det är nu klart att skådespelaren Woody Harrelson kommer att göra rollen som den unge Han Solos mentor.

Den kommande filmen om Han Solo – den godhjärtade rymdkaptenen i Star Wars-serien – har premiär i december 2018. Rollen som Han Solo, som ursprungligen gjordes av Harrison Ford, kommer i den nya filmen att spelas av Alden Ehrenreich, främst känd för sina roller i Hail, Ceasar! och Blue Jasmine.

Tidningen NME tillkännager att även True Detective-skådespelaren Woody Harrelson kommer att medverka i filmen.

– Hans förmåga att finna fram till både humor och patos, ofta i en och samma roll, är unik, säger filmens regissörer Phil Lord och Christopher Miller.

Det är sedan tidigare känt att Emilia Clarke, mest känd för att spela Daenerys Targaryen, ”Khaleesi”, också kommer att medverka i Star wars spin-offen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.