Författarskola ger ut antologi

Uppdaterad
Publicerad

Under ett år har tio ungdomar från Stockholm och Södertälje fått hjälp med sitt skrivande av erfarna redaktörer och förläggare. Nu kommer resultatet: Antologin ”Märkliga händelser”.

”Märkliga händelser” är en bok som innehåller allt från undergångsbetonad fantasy till lyriska vardagsberättelser.

– Det känns fortfarande lite overkligt, att vem som helst kan läsa boken, säger författardebutanten Alexandra Onstrand.

Det är den ideella organisationen Berättarministeriet som tillsammans med Bonniers valt ut tio ungdomar från Södertälje- och Järva-området.

Under förra året fick dom unga skribenterna träffa allt från formgivare till förläggare, men framförallt har dom fått textkritik och manuscoachning från erfarna redaktörer.

– Det är viktigt för en skrivande person att få en läsare, att få en mening med sitt skrivande. Det är viktigt för den enskilda författaren men det är också vikigt för samhället i stort, i och med att vi enbart jobbar med områden med hög arbetslöshet.  Det är viktigt att de här berättelserna kommer ut, säger Dilsa Demirbag-Sten från Berättarministeriet.  

Det här är andra kullen debutanter från Berättarministeriets projekt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.