Foto: Scanpix.

Fotbollsliga kräver M.I.A på miljonbelopp

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska fotbollsligan, NFL, vill nu att artisten M.I.A. betalar ett skadestånd på 1,5 miljoner dollar för ett uppsträckt finger under hennes framträdande på Super Bowl ifjol.

Enligt The Hollywood Reporter har NFL (National Football League) ägnat 18 månader åt att i hemlighet försöka avkräva M.I.A. en offentligt ursäkt samt 1,5 miljoner dollar, vilket motsvarar ungefär 10 miljoner kronor.

Bakgrunden är M.I.A.s framträdande på Super Bowl där hon under låten ”Give Me All Your Luvin” visade fingret och samtidigt mimade ”I don't give a shit”.

Svaret: Löjligt

Lankesisk-brittiska M.I.A. ska nu själv kommentera NFL:s krav på henne uppger hennes advokat Howard King.

– Hon kommer att förklara hur löjligt det är av NFL och dess fans att bli så upprörda över det här, säger King till tidningen som tycker att ligan först borde rensa upp i de egna leden när det handlar om homofobiska och rasistiska uttalanden från fotbollspelare.

M.I.A. fick inte betalt för sitt framträdande under Super Bowl. NFL anser att själva exponeringen i sammanhanget är så värdefull att den räcker som ersättning.

Störst i rutan

Super Bowl är finalmatchen för National Football League. Det är ofta den mest sedda tv-sändningen i USA och det är inte minst mellanakten med artistuppträdanden som lockar amerikanerna till tv-soffan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.