En grupp svenska webbutvecklare ligger bakom twitter-kampanjen till stöd för Frank Ocean. Foto: Skärmavbildning

Svensk twitterkampanj för Frank Ocean

Uppdaterad
Publicerad

När R'n'B-stjärnan berättade om sin kärlek till en annan man överhopades twitter med hatiska kommentarer. Med sidan ”hatetweetstofrankocean” går det att svara kärleksfullt.

Förra veckan publicerade Frank Ocean en text på sin blogg där han berättade om sin kärlek till en annan man, och hur den förändrat hans liv.

Den 24-årige artisten, som bland annat har skrivit låtar åt Beyoncé och medverkat på Jay Z och Kanye Wests gemensamma album ”Watch the Throne” är den första stora manliga R'n'B-artisten som kommit ut som queer.

Artister som Beyoncé och fans uttryckte sitt stöd, men de hatiska kommentarerna lät inte heller vänta på sig. Men nu får han backning av en grupp svenska webbutvecklare. Sidan hatetweetstofrankocean ska hjälpa till att stötta stjärnan genom att bekämpa hat med kärlek skriver tidningen Resumé.

Svarar med kärlek

På sidan kan läsaren scrolla ned och läsa kommentarerna som twittrats till Frank Ocean och sen själv skicka ett förskrivet meddelande till twittrarna: ”det är inte vem du älskar, utan *att* du älskar som är det verkligt viktiga”.

– Det är intressant att när man placerar dessa tweets i denna kontext så framstår det som helt makabert att människor faktiskt skriver så. Och det enda vi faktiskt har gjort är ju att sätta deras ord i en annan färg och större textstorlek samt lägga till ett sätt att svara med ett förskrivet meddelande. Hatet är alltid absurt oavsett om det aggregeras av en sån här site eller inte, säger Martin Löfqvist som är en av dem som ligger bakom sidan till tidningen Resumé.

Sidan kom upp igår, och har redan fått stort gensvar.

Jon Lax har skrivit om Frank Ocean på PSL. ”Den vackraste texten jag ramlat över på länge

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.