Emilia Clarke gör rollen som drakdrottningen Daenerys Targaryen i den populära tv-serien. Foto: AP/TT

Game of Thrones får åtta säsonger

Uppdaterad
Publicerad

Fantasyeposet får en åttonde och sista säsong, enligt HBO. Samtidigt släckte programchefen många av fansens förhoppningar gällande en viss karaktärs öde.

Goda nyheter för alla Game of Thrones-fans: En av världens just nu populäraste tv-serier får en åttonde säsong. Det berättade HBO:s programchef Michael Lombardo under ett möte med amerikanska Television Critics Association på torsdagen.

– Jag hoppas förstås att de ska ändra sig, men som det ser ut blir det tre säsonger till, berättade Lombardo, som menar att den åttonde säsongen sannolikt också blir den sista.

Inspelningen av seriens sjätte säsong pågår för fullt, och enligt HBO kommer serien att avslutas 2018.

Hyllas på nytt

Fantasyserien som är baserad på George RR Martins romansvit är en av de mest framgångsrika satsningarna genom tiderna för det amerikanska tv-bolaget HBO. Serien är nominerad till 24 Emmys i år, och har tidigare belönats med både Golden Globe-priser och Screen Actors Guild Awards. tillsammans med åtta Emmys.

Lombardo fick också flera frågor angående kontroversen som tv-serien väckt genom sitt bruk av grovt våld och våldtäkter.

– Jag stödjer fullständigt deras konstnärliga vision, sa Michael Lombardo, och tillade att producenterna är nogranna med att ”inte gå över gränsen för vad som är acceptabelt”.

Inget kärt återseende

En av de stora frågorna i GoT-världen just nu är huruvida en av fansens favoritkaraktärer, som mist livet i serien, verkligen är död eller kommer att dyka upp på nytt i framtiden.

– Död är död är död. Av allt jag sett, hört och läst om det så är karaktären död, sa Michael Lombardo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.