Greta Garbo. Foto: TT

Greta Garbos garderob till salu

Uppdaterad
Publicerad

För första gången kommer filmstjärnan Great Garbos kläder bli tillgänliga för allmänheten. I vår auktioneras 25 hattar, klänningar och stranddräkter som har tillhört filmstjärnan ut.

Det är svensken Michael Reimer som kommit över en del av den berömda filmstjärnans garderob när hennes kvarlåtenskap auktionerades ut 2012.

– Jag kände att det var once in a lifetime, så jag slog till. Det var faktiskt magiskt att komma nära hennes person på det här sättet. Att få hem hennes grejer till lilla Lomma var svindlande, säger Michael Reimer i ett pressmeddelande.

Blir utställning

Totalt rör det sig om 25 plagg och föremål som går under klubban senare i vår, när auktionshuset Bukowski säljer Reimers samling vidare.

Hattar, klänningar, skidkläder, fotografier och några böcker finns bland dem. För den som nöjer sig med att se föremålen kommer de att ställas ut i Midsommarkransen i Stockholm fram tills den 25 mars, då de säljs vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.