Auktionen ger Håkan Hellström huvudbry. Foto: TT Bild

Håkan Hellström besviken på låtskrivare

Uppdaterad
Publicerad

Låtskrivarkollegorna väljer att sälja sin del av rättigheterna till några av Håkan Hellströms hits – något som upprör stjärnan.

Kompositörerna Christina Löwenström och Johan Löwenström har skrivit fem låtar tillsammans med Håkan Hellström, bland annat hiten ”River en vacker dröm” vars rättigheter just nu ligger ute på Stockholms auktionsverk, skriver Aftonbladet.

Håkan Hellström har reagerat mot tilltaget och menar att låtskrivarna utnyttjar hans namn.

– Håkan hade ingen aning om att det här skulle hamna på auktion. Det snyltar på hans renommé. Det är ingen tillfällighet att det sker i anslutning till den omskrivna konserten på Ullevi. Han känner sig besviken, säger Hellströms advokat Staffan Boström.

”Vi har skrivit låtarna ihop”

Enligt Staffan Boström har Håkan Hellström öppnat för att själv köpa rättigheterna – något som välkomnas av Christina Löwenström som inte förstår popstjärnans besvikelse.

– Det finns ingenting som hindrar Håkan från att själv lägga bud på de här låtarna. Jag tycker att det låter som att han inte vill betala marknadspris.

–Vi har skrivit de här låtarna ihop. Vi är en anledning till att det har gått så bra för honom, och vi måste kunna göra vad vi vill med våra rättigheter, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.