Foto: TT

Hasse Wallman är död

Uppdaterad
Publicerad

Nöjesprofilen Hasse Wallman har gått bort i sviterna av en ridolycka.

Igår avled nöjesprofilen och entreprenören Hasse Wallman, efter att ha fått svåra skador av en ridolycka. Vid dödsögonblicket hade han sin familj runt sig.

Hasse Wallman grundade ”Wallmans nöjen” och konceptet med krogshow där serveringspersonalen också står för underhållningen.

Han är också känd för att ha introducerat Beatles för den svenska publiken genom en konsert i Kungliga Tennishallen 1963 och för att ha stått bakom musikaluppsättningar som ”Cats”, ”West side story” och ”Gökboet”.

”Evigt applåderad”

1991 tilldelades Hasse Wallman en Guldmask för sina insatser nöjesvärlden och 2000 blev han årets företagare i Stockholm.

– Hasse lämnar en stor tomhet efter sig och den enda trösten jag har är att jag vet att i himlen kommer änglarna att både dansa, sjunga och servera i bästa möjliga regi. Vila i frid världens bästa Hasse du är redan både saknad, älskad och för evigt applåderad, säger Mikael Gordon Solfors, producent inom Wallmans och nära vän med Hasse Wallman, i ett pressmeddelande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.